Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Nyissunk ajtót!

Szólj hozzá!

2013.05.27. - 15:58

IndigóForrás: familiemforberg.de

Sűrű, munkás napok után újra itt! Az utóbbi hetek újra a tervezésről szóltak. Terepmunka helyett anyaggyűjtés, rajzasztal, ceruzák, vonalzók, festék…Mindeközben rengeteg inspiráló fotót, ötletet, szakmai oldalt nézek át, és mindig akad valami, ami magával ragad. Ezúttal az ajtók, kapuk, bejáratok kínálta számtalan lehetőség indított arra, hogy csokorba gyűjtsek néhány különleges megoldást, ami talán másokban is további kreatív gondolatokat ébreszt.

A bejárati ajtó összekötő kapocs a ház lakói és a külvilág között. Afféle első benyomás, ami rögtön egy képet fest bennem az ott élő családról, előrevetíti azt a hangulatot, amiben részem lehet az ajtón belépve. Kíváncsivá tehet, de akár kedvem is szegheti… Ahány ház, annyi szokás. Ahány ház, annyiféle ajtó, ahány ajtó, annyiféle élet és sors az ajtók mögött. Titkok őrzői, melyek talán sosem tárulnak fel előttem, talán részesévé leszek, még akkor is, ha nem akarom…

IndigóForrás: rekord-online.de

A míves kovácsoltvas kertkapuk gyakran futórózsákkal, lonccal, folyondárral benőtt kerteken át vezetnek a házba, romantikus bájjal és vidékies hangulattal ajándékozzák meg a betérőt. Energia és életerő árad ezekből a sokszor egyszerű házakból, éppúgy mint a bennük élő emberekből.

IndigóForrás: avidekiotthon.hu

IndigóForrás: madero.ca

Ennek a csodálatosan masszív tömörfa ajtónak a különleges szépségét a szokatlan módon használt üvegdíszítés adja. Ettől a csipkeszerűen áttört mintázattól légiesen könnyeddé válik ez az egyébként nagyon komoly zárszerkezettel ellátott bejárati ajtó.

A következő fotók néhány klasszikus, polgári otthon bejáratáról készültek, igazán impozáns megjelenést és igényes kivitelezést láthatunk.

IndigóForrás: door-and-moore.com

IndigóForrás: illinoisflushdoor.com

IndigóForrás: digitei.com

Rusztikus kialakítású homlokzatok is kaphatnak modern megjelenésű, egyedi tervezésű bejárati ajtókat. Az egymással ellentétes karakterű anyagok társításának szép példája a következő fotó:

IndigóForrás: rekord-online.de

A nagyvonalú, elegáns, egyedi üvegbetétek alkalmazása teszi különlegessé ezeket a designerek által megálmodott ajtókat:

IndigóForrás: hurricanedoors.us

IndigóForrás: innen-architecturen.net

IndigóForrás: madero.ca

Végül néhány ötlet bohémeknek, különcöknek, művészlelkeknek:

IndigóForrás: geo.de

IndigóForrás: tommyimages.com

IndigóForrás: zoonar.de

Akik ebben a változatos kínálatban sem találtak kedvükre való, különleges megoldást, azoknak ítt egy kis kollekció további ötletes, egyedi, inspiráló megoldásokra. Mindegy, melyik stílus áll a lelkünkhöz közel, lényeg a személyre szabott, karakteres design, hiszen ne feledjük: a bejárat az első névjegy, amit átnyújtunk magunkról a hozzánk betérőknek.

IndigóForrás: fotocommunity.de

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>