Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Lakberendezés és asztrológia – MÉRLEG (IX.24-X.23)

Szólj hozzá!

2013.05.27. - 16:08

Mérleg

A Mérleg jegy szülötte kiegyensúlyozott személyiség, az állatövi jegyek híres béketeremtője, kiváló diplomáciai érzékkel rendelkezik. Veleszületett vágy él benne, hogy otthonát széppé tegye. Esztétikai érzéke páratlan, otthona gyakran a jó ízlés mintapéldája. Ehhez azonban fontos, hogy hosszas latolgatás helyett mindvégig egységes stílus kialakítására koncentráljon. Számára az esztétikus megjelenés mindennél fontosabb, legyen az forma, szín vagy a tér harmóniája. Otthona számára nem csak sima életteret jelent, hanem magának az életnek az élvezetét is. Amennyiben választhat a praktikum és szépség között, minden bizonnyal a szépet fogja választani.

Kedveli a művészi hatású berendezéseket. Olykor túlságosan is a külsőségek érvényesülnek, így nem az otthonos, hanem a szép határozza meg, hogy milyen bútorok, színek kerülnek be otthonába. Kedvelt stílusa pl. a szecesszió és az art deco.

IndigóForrás: partificium-artis.blogspot.hu

Indigó

Szereti a hangok, a színek, a költészet és a szavak harmóniáját. Állandóan az egyensúlyra, a harmóniára törekszik, ezért gyűlöli a durva színösszeállításokat. Kizárólag a kissé hűvös, de rendkívül elegáns pasztellszínek vonzzák – a halványszürke, a világoskék, halvány mohazöld és a mályva. Nem a túlzsúfolt, inkább a levegős összhatásra törekszik.

IndigóForrás: Asapela Home Design

IndigóForrás: www.nicespace.me

IndigóForrás: homeimprovementmodern.com

Mindig kiegyensúlyozásra törekszik, ezért szívesen helyezi el a tárgyakat szimmetrikusan, párosan. Mivel bizonytalan típus, fontos számára a biztonság. A felfordulást, rendetlenséget szintén kerüli. A legideálisabb számra az átlátható elrendezésű lakás vagy ház, ahol a bejárat lehetőleg középen van. Hasznos tanács: válasszon olyan lakberendezési tárgyakat otthonában, amelyek szimmetriát sugároznak ill. amiket szimmetrikusan tud elhelyezni, pl. két egyforma kaspó az ajtó mellé vagy két fotel a könyvespolc elé, szimmetrikus kandalló kialakítás, stb…

IndigóForrás: bhouse.com

IndigóForrás: allrakse.com

IndigóForrás: homedit.com

Otthonának fontos eleme a borokkal teli polc. Konyhája hangulatát a különböző helyekről származó, olykor antik edények, porcelánok adják. Függetlenül pénztárcája és lakása méreteitől, mindenből a legjobbat hozza ki, nagyon fontosak számára a jól összeválogatott, minőségi alapanyagok.

IndigóForrás: Home Design

IndigóForrás: homecatalog.org

Az otthonában a szobák padlózatára szívesen választ természetes alapanyagot, a legmegfelelőbb a fa, a kókuszháncs, a kender, a juta vagy a szizál.

A jegy szülöttei különleges kapcsolatban állhatnak a Távol-Kelettel: szélcsengők, érdekes szobrok, kavicsok, kövek várják a látogatót. Ha kertes házban él, az udvart törpe tűlevelűek, cserepes bonszaiok és japán juharfák népesítik be. A kaligrafikus japán feliratok, bambusz dísztárgyak vagy motívumok biztos vezérfonalként segíthetik a gyakran döntésképtelen Mérleget az áhított egység, tiszta stílusirányzat megtartásában. Ezek a díszítő elemek a fürdőszobát éppúgy öltöztetik, mint a lakás többi helyiségét, és nem hiányozhat a tökéletes ellazulást szolgáló, kényelmes kád sem.

Indigó

IndigóForrás: AliExpress

IndigóForrás: Art Wall Decor

IndigóForrás: Home Conceptor

IndigóForrás: Győri Otthon

IndigóForrás: promote.com

A Mérleg nagyon szereti a ruhákat. Nélkülözhetetlenek számára a ruhásszekrények, a kozmetikumok és a pipereasztalok. A jegy számára a legideálisabb hobbiszoba a gardrób, egy szoba nagyságú szekrény, ahol mindene elfér. Itt szabadon válogathat ruhái között, és szanaszét hagyhatja dolgait anélkül, hogy a lakásban rendetlenség lenne.

Indigó

IndigóForrás: walkinwarderobestore.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>