Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Hűsítsünk kékkel!

Szólj hozzá!

2013.05.27. - 15:59

IndigóForrás: banappleart.blogspot.com

Következzék ismét egy kis hűsítő színterápia: a jeges menta után itt a hűvös, elegáns KÉK. Mutatok néhány számomra kedves megoldást ennek a karakteres színnek az igazán ötletes, látványosan nagyvonalú alkalmazására különböző lakóterekben, funkciókban, persze mindezeket a legtökéletesebb színárnyalatban.

Ez a hálószoba az aquamarin árnyalatára festve rendkívül nőies és szinte szexis hangulatot áraszt. Kizárólag tiszta vonalú, egyszerű formájú bútordarabokat és dísztárgyakat és kiegészítőket igényel a tér. Fiatalos, lendületes, üde díszítését a festéssel kombinált falmatrica adja. Kiváló ötlet:)

A következő szoba hangsúlyos fala egy igazán ütős ötlet: az egyforma stílusú és színvilágú keretbe foglalt képek vagy fotók mindig eleganciát sugároznak, ez a témaválasztás pedig különösen nagyvonalúan díszíti a szobát. Már-már franciás hatást érhetünk el ezzel a trükkel:)

IndigóForrás: banappleart.blogspot.com

Ennek a nappalihoz csatlakozó úszómedencének a különlegessége a végtelen egyszerűségében rejlik. Eklatáns példa a “kevesebb több” elvére. A tiszta vonalvezetésű kék falburkolat eleganciáját megsokszorozzák a pontszerű fénypászmát sugárzó ledlámpák, melyeknek nagy előnye a minimális fogyasztás. Így szinte bármeddig élvezhető a hatásos dekoráció.

IndigóForrás: banappleart.blogspot.com

A tengerészkék és a törtfehér párosítása örök divat, megunhatatlan kombináció. Legyen az nappali, gyerekszoba, vagy akár konyha, aki ezt a színösszeállítást választja, minden ízében elegáns, divatos, és nem utolsó sorban hatásos enteriőrt tud maga köré varázsolni. A stílushoz illő kiegészítők, dísztárgyak tovább fokozhatják a tengerparti ház vagy nyaraló karakterét idéző élményt, vagyis az örök nyarat.

IndigóForrás: anamericanhomemaker.blogspot.com

A klasszikus stílus kedvelőinek palettájáról sem hiányozhat a kék, bár az impozáns bútorok, lámpák, textilek megkövetelik a kifinomult színárnyalatok kiválasztását és megfelelő párosítását. Kézenfekvő megoldás az arany, az ezüst vagy a bronz színű kiegészítők alkalmazása, hiszen ennek a lakberendezési stílusnak elengedhetetlen kelléke a glamúr, a csillogás, a pompa, még ha csak jelzésszerűen alkalmazzuk is.

IndigóForrás: eclecticrevisited.com

Tengerparton vagy vízre néző teraszok esetén kézenfekvő megoldás a kék-fehér párosítása, bátran keverhetők a csíkos, kockás, nagymintás anyagok és felületek. A színárnyalatok variálása során azonban ügyeljünk az azonos színhőmérsékletű tónusok kiválasztására, tehát hideg kékek mellé lehetőleg ne társítsunk pl. melegebb árnyalatú türkizkéket!

IndigóForrás: coastal-style-living.com

Ennek a vélhetően tengerparti nyaralónak a tulajdonosa végtelenül egyszerűen, de nagyszerűen oldotta meg a gyerekszoba kérdését: épített ágyak és kék csíkos szőttessel bevont matracok, kiegészítve néhány színes párnával, pár rusztikusan nyers fa bútordarabbal, na és az elmaradhatatlan “görögkék” festés, és máris kész a hamisítatlan tengerparti miliő. Szerintem mindannyian szívesen töltöttük volna a nyarakat e puritán falak között:)

IndigóForrás: laidbackhome.com

A kék konyhákat sosem kedveltem igazán. Hosszas keresgélés után bukkantam erre a modellre, ami engem leginkább egy hajó konyhájára emlékeztet, talán a vitorlázás iránt érzett olthatatlan szenvedélyem miatt tetszett meg ennyire. Gyönyörű a nemesacél felületek, a csillogó, óceánt idéző kék ajtófrontok és a cseresznyefa találkozása, akárcsak egy luxusyacht fedélzetén…

IndigóForrás: alspics.com

IndigóForrás: 4kitchen-design.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>