Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Az év színe: Tangó Mandarin

Szólj hozzá!

2013.05.27. - 16:06

Indigó

Bizarr szófordulat, ugye? A tangóhoz izzó, buja, érzéki vöröset társítanál, a mandarinhoz az érett, lédús gyümölcs élénk narancssárgáját. Fogj egy képzeletbeli koktélos poharat, vegyíts össze ezeket a pezsdítő, dinamikus színeket, és az így kapott vérnarancsos árnyalatot nevezd most már Tangerine Tango-nak! Igaz ezt már megtette helyetted a Pantone, amikor az év trendszínének választotta (és keresztelte el) ezt a nagyon kedvelt, és igazán jól alkalmazható színárnyalatot.

Forrás: Allure Interiors
Forrás: Paperblog

Már maga a név is valamiféle keleti bujaságot sugall, nekem folyton a marokkói bazárok nehéz illatú, zajos nyüzsgését idézi. Felsejlik az Ezeregy éjszaka varázsa, no és persze a mesés India…Talán atrenddiktáló divatmogulok is innen merítkeztek, mikor ezt a buja árnyalatot választották az év színének. Van-e inspirálóbb látvány a színek szerelmeseinek egy csokor színes selyembe öltözött fiatal lánynál?

IndigóForrás: webexhibits.com

Mivel ennyire intenzív és vibráló az árnyalat, kiválóan alkalmazható a divattervezésen túl a lakberendezés számos területén, Legyen az textil, dísztárgy, festet fal vagy bútor, tapéta vagy bejárati ajtó, modern vagy klasszikus enteriőr, ez az árnyalat mindenütt megállja a helyét. Azért csak óvatosan: az ilyen intenzív tónusok gondos arányérzéket kívánnak: néha a kevesebb a több! Egy pihenést, relaxálást szolgáló helyiségbe inkább csak jelzés értékű “színvitaminként” használjuk, hadd ragyogjon ki a többi árnyalat közül! Míg a közösségi terekben, inspiráló helyiségekben tobzódhatunk bátrabban is a Tangerine Tango életteli ragyogásában.

IndigóForrás: otherside.hu

IndigóForrás: pintherest.com

IndigóForrás: bhg.com

Különösen mutatós megoldás, amikor különböző minták, textúrák, felületek találkoznak egymással, és minél szokatlanabb a párosítás, annál különlegesebb az összhatás. Persze mindehhez szükségeltetik némi bátorság, de csak az nyer, aki mer! Ha magatokban nem bíztok eléggé, akkor kérjétek szakember (nem pszichológus, hanem lakberendező:) segítségét, de aztán előbb-utóbb úgyis belejöttök!

IndigóForrás: Washingtonian

Indigó

Ha valaki a tanácsomat kéri, a következőt szoktam javasolni: nézzétek át a ruhásszekrényt, ékszertartó fiókot, kutakodjatok a táskáitok, színes harisnyáitok, cipőitek közt, és pakoljatok ki az ágyra egy olyan “tetőtől-talpig” összeállítást, amit ízlésesnek, vállalhatónak, tetszetősnek gondoltok, esetleg még az utcára is kimerészkednétek benne! Ha ez megvan, már csak át kell ültetni a receptet szobára. Az arányok és színek végülis már adottak, a többi csak keresgélés, utánjárás kérdése. Próbáljátok ki egyszer, nekem mindig beválik! :)

IndigóForrás: Laurie Bstyle

A következő fotókat azért kedvelem különösen, mert kiváló példái annak, hogyan nyúljunk minél nyitottabban, merészebben a színekhez és mintákhoz, bátran vegyítve azokat kedvünk és ízlésünk szerint. Ja, és mellesleg csak úgy ragyog a vérnarancs színe, művésznevén a Tangerine Tango…:)

IndigóForrás: 4inspireddesign.com

Indigó

IndigóForrás: fauxology.com

IndigóForrás: gettingsitswoonworthy.blogspot.com

IndigóForrás: Otthonos

IndigóForrás: trendir.com

IndigóForrás: Otthonos

IndigóForrás: mabeslor.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>