Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Alkotóház – A mozaik

Szólj hozzá!

2013.05.27. - 15:36

Alkotóház - A mozaik

Ennek a varázslatos lépcsőnek a láttán nagynéném jutott eszembe, aki kreatív hobbijának élve asztalokat, kaspókat, vázákat díszített összetört tányérok, bögrék és cserepek darabjaiból. Évekig gyűjtögette a haszontalannak látszó kacatokat, mígnem kincsekké válva kezei között, új értelmet nyert a pusztulásuk. Borzongó csodálattal és tisztelettel néztük a végeredményt, azt gondolván, mi erre sohasem lennénk képesek. Pedig az emberi kreativitás különös adottság: egy-egy alkotás révén mesék elevenednek meg, képzeletbeli csodás alakok kelnek életre, varázslatos kertek virágai szökkennek szárba. mint ezeken a mesebeli lépcsőkön, melyek talán az örök gyermekkorba vezetik ezt a kislányt…

Ötleteket, tippeket, gondolatébresztő alkotásokat hoztam kedvcsinálóként, hiszen mindannyiunkban ott szunnyad az alkotó ember, engedjük hát szabadon!

Alkotóház - A mozaik

A kert vagy udvar sarkában megbújó hátsó lépcső már nem is annyira “környezet idegen” ezzel a tájba simuló mozaik díszítéssel. Akár a terasz lépcsőjén is jól mutatna!

Alkotóház - A mozaik

Ez a porta ugyan Mexikóban található, de az ötlet univerzális, és a végeredmény igazán különleges! A hétvégi ház egyik falán, vagy akár a kert végi kisház oldalán, vagy a filagóriához vezető utat jelző kapun? Mindegy is, bárhol gyönyörű lenne!

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

Mozaik készítéshez bármit használhatunk, ami adódik, csak a ragasztót kell megfelelően kiválasztanunk a cserepekhez. Ha összetört, színes csempedarabokkal dolgozunk, a közönséges csemperagasztó is megteszi, vagy akár színes fugázóanyag is lehet a hordozóréteg. Illeszthetünk bele kagylóhéj vagy csigaház darabokat, gyöngyöket, bögréről letört figurákat, tükörcserepet, a lényeg az. hogy valamiféle koncepció mentén haladjunk a kivitelezéssel.

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

Ezek az asztallapok már gyakorlott alkotó keze nyomát őrzik, de ha alaposan megnézzük, az elkészítésük nem boszorkányság. A minták pedig egyszerűen imádni valók!

Nemcsak sík felületek dekorálhatók mozaikolással, ezek a kerti díszként szolgáló gömbök például igazán különleges, egyedi ötletek, akár nyáron, akár a karácsonyi kertöltöztetés idején. De ajándék ötletnek sem utolsók!

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

És ha az ünnepek elmúltával néhány üveg karácsonyfa díszünk bánja a családi nyüzsgést, készüljünk a jövő évre, például így:

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

Alkotóház - A mozaik

Kellemes időtöltést és meseszép alkotásokat kívánok mindenkinek!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>