Otthonos – Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala - Makszinné Korosa Anita lakberendező weboldala

Bemutatkozás


Makszinné Korosa Anita lakberendező

makszinne-korosa-anitaIdegen emberekkel találkozva a bemutatkozáskor gyakran irigykedve mondják új ismerőseim: de gyönyörű hivatás a tiéd! Valóban boldog ember az, akinek a hobbija a munkája is egyúttal. Nagyszerű dolog a fantáziát szabadjára ereszteve jobbnál jobb ötleteket, vázlatokat, terveket papírra vetni, aztán hónapokon át végigkövetni, ahogy a megálmodott színek, formák testet öltenek, egymásra épülve összeáll a kép, és megvalósul az álom. A tervező álma, a megrendelő álma – jó esetben egyszerre mindkettő.

Egy lakberendezési kiállításon erőteljes karakterű enteriőrömben gyönyörködve felkiáltott egy látogató: „Itt egy ember, aki a vízen jár!” Bevallom, jólesett ez a spontán tetszésnyilvánítás, de aztán sokáig motoszkáltak a fejemben a szavai, és egyre inkább éreztem, micsoda felelősségteljes hivatás is a miénk! Hiszen a megrendelők teljes bizalommal fordulnak felénk, szinte csodaváró módon hisznek a munkánkban és várják a tökéletes végeredményt. Konklúzió: hibátlant kell alkotni. Vagy legalábbis megközelíteni azt, amennyire csak lehetséges. Minden finom részlet, mint apró láncszem illeszkedjen egymáshoz, egészítse ki egyik elem a másikat, a színek, formák, motívumok úgy simuljanak össze, mintha mindig is egymáshoz tartoztak volna. A végeredmény mégse legyen erőltetett, hanem maradjon természetes, magától értetődő. Hogy úgy érezze a megbízó: én is éppen így csináltam volna!
Nincs két egyforma megbízás, minden megrendelő különböző karakter, más-más elvárással, ízlésvilággal. Az alkotó tervezői munka tehát nem épülhet sémákra, mindig valami új, látványos, szokatlan megoldással kell előállni, ez az igazi kihívás. Csak egy dolog állandó: a cél, hogy tökéletes legyen a végeredmény, bármi is a feladat. A felmerülő akadályokat elhárítva még jobb megoldásokat találni az eredeti helyett, végigkísérve minden munkafázist a kezdetektől a befejezésig. S a munka átadása előtt még egy végső igazítás, hogy a kép sarka se álljon ferdén a falon…

Bár a munkámban nem ismerek lehetetlent, a vízen járni sajnos nem tudok (még úszni is csak nehezen…) Azonban minden más tervezői megbízást ezen túl is szívesen vállalok!